fbpx

Werk & Carrière

Werk & Carrière

2

Als Supervrouw ben je gewend om veel ballen in de lucht te houden. Of het nu een gezin betreft, een drukke baan, een combinatie daarvan, vrijwilligerswerk, mantelzorg en daarnaast ook nog goed voor jezelf zorgen, het is een druk leven. Voor velen enorm herkenbaar.

Hoe zorgt jij ervoor dat je met plezier naar je werk gaat? Of juist die baan kiest die je veel energie geeft? Ben je dan juist in loondienst of haal je meer voldoening uit je werk als zelfstandig ondernemer? En weet je eigenlijk wel wat je wilt worden, later als je groot bent? Of ben je ‘gewoon’ in de baan gerold en begint het nu toch te schuren?

Hier vind je informatie om je verder te ontwikkelen. We hebben:

 • Trainingen en workshops;
 • Onze aanbevelingen wat betreft boeken voor persoonlijke ontwikkeling en specifieke kennis;
 • Evenementen, van ons en ook van onze partners.

Trainingen

Jij wilt goed voor de dag komen want jij weet dat een eerste indruk essentieel is! Of je nou een sollicitatiegesprek hebt, voor je collega’s een presentatie moet geven of wanneer je goed voorbereid een moeilijk gesprek in gaat, jij wilt de boodschap goed overbrengen.

In deze training leer je precies dat. In jouw tempo, waar en wanneer je wilt zet jij kleine stappen met een groot resultaat: een super pitch!

Jij wilt meer overzicht en focus op wat er toe doet in je werk, je wilt een goede bijdrage leveren zonder dat je er zelf aan onder door gaat. Je wilt thuiskomen met een voldaan gevoel en ook nog de energie om de dingen te doen die jouw leven leuk maken!

Je weet alleen niet welke eerste stap je kunt zetten? Met deze training zet je kleine stapjes richting meer voldoening en plezier in je werk!

Boeken top 10

De boeken die we hier onder de aandacht willen brengen hebben wij met veel plezier gelezen. Ze hebben ons inzichten gegeven, we hebben er om moeten lachen of om moeten huilen en we hebben onszelf vaak herkend in de verhalen.

De Supervrouwen Bestaan Boeken top 10 (in willekeurige volgorde):

 • Nice girls don’t get the corner office, Lois P, Frankel. Het boek dat ons de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk liet zien. En we herkenden er ook een paar van;
 • FOCUS AAN/UIT van Mark Tigchelaar. Wanneer jij snel afgeleid bent is dit boek een goede handleiding om meer focus te krijgen en meer gedaan te hebben aan het einde van de dag;
 • Babe, you got this van Martje Haverkamp & Emilie Sobels. Het boek met verhalen en tips van succesvolle vrouwen voor supervrouwen die van dromen naar doen willen gaan. Of je nou voor jezelf wilt beginnen of verder wilt komen in je carrière als werknemer, jij zet de stap!
 • Powervrouwen van Julia Pimsleur. Een boek met concrete voorbeelden van vrouwen die voor zichzelf willen beginnen, met alle obstakels en uitdagingen die dat met zich meebrengt;
 • Eenvoudiger leven van Mark Verhees. Volgens Mark zul je vinden wat je zoekt. Dit boek heeft de optimistische benadering dat je met de eenvoud jouw kracht en vertrouwen kunt vinden;
 • Grip, Rick Pastoor. Een boek die je meer inzicht geeft in je werkweek. Hoe je jouw agenda, mailbox en takenlijst kan in zetten om slimmer te werken en meer tijd over te houden voor andere dingen.
 • Stephen R. Covey, De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, het boek voor Supervrouwen die hun leven willen leiden en niet willen lijden in hun leven. Zowel zakelijk als privé toe te passen en essentieel als je wilt groeien!
 • De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown. Zij heeft ons geleerd dat kwetsbaar zijn de deur is naar meer liefde, geluk en lol in je leven. Hoe lastig het soms ook is, met dit boek leer je kleine stapjes te zetten naar meer van jezelf houden. 
 • Ongetemd leven van Glennon Doyle. Een boek vol herkenbare verhalen en vooral de motivatie om steeds weer voor jezelf en jouw vrouw-zijn te kiezen.
 • Pick three, Haal het beste uit jezelf van Radni Zuckerberg. Streef niet het onmogelijke na maar kies voor de dingen waar je vandaag gelukkig van wordt. Maakt je leven makkelijk en je wordt ook liever voor jezelf, erg fijn!

Evenementen

Zodra de situatie rondom Corona verbetert en we veilig live evenementen kunnen organiseren zullen we dat zeker doen.

Check regelmatig of we al gestart zijn want in 2022 plannen we het volgende:

Supervrouwen jaar evenement

Een dag die je niet wilt missen, vol met inspirerende sprekers, uitdagende workshops, positieve activiteiten, lekker lunch met goede wijn, thee en koffie, ontspannende sessie die je kunt boeken en muziek om op te dansen of op weg te dromen!

Workshop Positieve communicatie

Praat jij ook in jezelf? En zijn dat dan vooral positieve gesprekken die je met jezelf voert? Of valt dat een beetje tegen? In deze korte workshop gaan we samen inzichtelijk maken hoe jij jouw negatieve gedachten om kan zetten naar positieve. Zodat je positiever communiceert met jouw omgeving, je kinderen, partner en vooral met jezelf.

Kampvuursessies

Praten met andere Supervrouwen is leuk en verbindend. Zo ontdek je dat je niet de enige bent die 101 ballen in de lucht moet houden, die problemen heeft met haar schoonfamilie en daar een goede oplossing voor heeft gevonden, of dat ze op zoek is naar ander werk en jouw hulp daarbij goed kan gebruiken. Daarnaast hebben we een thema, een vuurtje en natuurlijk wijn, thee of iets anders lekkers.

Talentenshow

Vraag jij je ook weleens af waar je nou eigenlijk goed in bent? En hoe je dat in kan zetten op je werk, als ouder of als partner? In deze workshop gaan we onderzoeken welke talenten jij bezit en hoe je die in kan zetten. Je bezit er veel meer dan je denkt. Aan het einde van de middag heb jij duidelijkheid van wat jij in je hebt en hoe je dit gaat gebruiken.

Wees Super

Ontvang het laatste nieuws, de beste tips, de leukste interviews en ontdek de Supervrouw in jou!