fbpx

Met een dekentje op de bank!

Niets zo lekker om op een regenachtige dag met een dekentje op de bank te kruipen en een leuke serie, docu of film te kijken. Het liefst natuurlijk met een supervrouw in de hoofdrol!

Hierbij delen we graag een aantal van onze favorieten:

Wat een heerlijke serie is dit! We moesten echt even afkicken toen de laatste aflevering van het laatste seizoen erop zat. Rita is een Deense televisieserie over de onafhankelijke, openhartige Rita, een docente die iedereen wel zou willen hebben. Er komen genoeg serieuze thema’s aan bod in de serie, maar door de komische noot blijft het een plezier om naar te kijken. 

Deze heerlijke serie kijk je op Netflix.

Rita
The morning show

Grootheden Jennifer Anniston, Reese Witherspoon en Steve Carell spelen samen in deze geweldige serie over de achterbakse TV-wereld. Eenserie waarin #metoo, BlackLivesMatter en (in seizoen 2) de Corona Pandemie uitvoerig aan bod komen. 

De serie gaat over de populaire Amerikaanse ochtendshow ‘The Morning Show’, waarvan Alex Levy presentatrice is. Het verhaal begint met het ontslag van co-anchor Mitch Kessler vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De impulsieve verslaggeefster Bradley Jackson neemt op onverwachte wijze zijn plek in. We kijken nu al uit naar het volgende seizoen!

Je kijkt The morning show op AppleTV+

Je hebt er vast al van gehoord en mocht je deze mini-serie nog niet hebben gezien, dan raden wij je absoluut aan dit alsnog te doen! The Queens Gambit is een intrigerende serie die het leven volgt van de introverte Beth Harmon die als 9-jarig weeskind ontdekt dat ze een groot talent voor schaken heeft. Haar doel om ’s werelds grootste schaker te worden gaat gepaard met vele ups en downs. De rol van Beth wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy die hiervoor een Golden Globe in ontvangst mocht nemen. Wat ons betreft, wel verdiend!

Je kijkt deze serie op Netflix

Queen's Gambit
Brene Brown

Schrijfster van ‘de kracht van kwetsbaarheid’ Brené Brown vertelt in deze lezing wat het betekent om je echt kwetsbaar op te stellen. Eerlijk en met humor neemt ze je mee in haar persoonlijke worstelingen om moed boven comfort te stellen. Want zoals ze zo mooi zegt: “True belonging doesn’t mean to change who you are, it requires you to be who you are”. 

Je kijkt deze fantastische lezing op Netflix

Over kwetsbaarheid gesproken; deze persoonlijke documentaire van Sacha Polak toont haar zoektocht naar antwoorden, die ze als draagster van het BRCA1-gen heeft. Laat je wel of niet je borsten preventief verwijderen? Sacha richt hierbij de camera op zichzelf en neemt je mee in alle twijfels, afwegingen en emoties. Ongepolijst, eerlijk en daarmee indrukwekkend.

Nieuwe tieten kijk je op Cinetree

Nieuwe tieten

Een mooi portret van de in 2020 overleden Ruth Bader Ginsburg, rechter aan het Hooggerechtshof in Amerika. De documentaire laat zien wat een impact ze heeft gehad op sekse-gelijkheid. En dat ook haar man een ongekende bijdrage heeft geleverd in een tijd dat dit echt uitzonderlijk was. Een voorbeeld voor velen. 

Je kijkt The notorious RBG op film.nl

Notorious RBG
On the basis of sex

Onder de indruk van Ruth Bader Ginsberg? Bekijk dan ook deze film waarin Felicity Jones een prachtige vertolking geeft van de vrouw die onuitputtelijk streed voor vrouwenrechten. De noodzaak die ze voelde voor een gelijkwaardige behandeling van man en vrouw, zorgde ervoor dat ze uitzonderlijke prestaties leverde en heeft haar een iconische status gegeven. 

Je kijkt On the basis of Sex op AppleTV+

Deze film laat het waargebeurde verhaal zien van Cheryl Strayed (gespeeld door Reese Witherspoon). Het stranden van haar huwelijk en het overlijden van haar moeder zorgen dat Cheryl zich verliest in een destructieve wereld van seks en drugs. Tot ze op een dag besluit, ongetraind en slecht voorbereid, de Pacific Crest Trail te wandelen, een tocht van meer dan 1600 kilometer! Een verhaal over spijt, verlies en jezelf terugvinden. Een prachtige verfilming van het autobiografische boek. 

Je kijkt Wild op Disney+ of in je eigen thuis bioscoop Pathé

Wild

Dit waren voor nu onze aanraders, een kleine selectie uit een enorm aanbod. Dus heb je zelf nog een goede tip voor een film, serie of docu? We horen het heel graag!

Deel het met de andere Supervrouwen:

Facebook

Wees Super

Ontvang het laatste nieuws, de beste tips, de leukste interviews en ontdek de Supervrouw in jou!