fbpx

Liefde & Relaties

Liefde & Relaties

3

Zonder liefde geen leven. Ook als Supervrouw wil je liefde ontvangen, je begeerd voelen en een maatje hebben. Maar wat als je die nou niet kunt vinden? Wat als je zo Super bent en de juiste man of vrouw eigenlijk een beetje bang voor je is? En als je dan die superrelatie hebt, hoe houd je deze dan zo fijn?

Hoe zorg je er voor dat je jezelf nog steeds leuk vindt? Hoe cliché het ook is, het is belangrijk dat je van jezelf houdt, zo belangrijk dat je eigenlijk met jezelf zou willen trouwen, als dat een optie zou zijn dan natuurlijk 😉

Naast een heerlijke romantische liefde heb je waarschijnlijk ook andere relaties. Met je vriendinnen, je ouders, je kinderen, je collega’s. Hoe zorg je er voor dat deze leuk blijven? Hoe corrigeer je je kinderen op een positieve en opbouwende manier? En hoe ga je om met een manipulerende ouder?

Dat zijn onderwerpen die je hier de komende tijd kunt vinden. Met onze ervaringen, blogs, trainingen of tips willen we jou inspireren om nieuwe dingen te proberen en vooral ook bij jezelf te kijken wat jij er aan kunt doen.

Lees de liefde

Een manier om jezelf te onderwijzen in de liefde is door trainingen of webinars te volgen, podcasts te luisteren, te blijven communiceren in je relatie, open te staan voor het verhaal van de ander en ook door erover te lezen. Wij hebben een hele reeks boeken gelezen omdat we deze materie interessant vinden en geloof ons, het is een onderwerp waar over geschreven zal blijven worden! Hieronder een kleine selectie van boeken die wij hebben verslonden en waar we veel van hebben geleerd:

  • De 5 talen van de liefde, Gary Chapman. Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er vijf algemene ‘talen’ van liefde. In dit boek lees je welke talen dat zijn, kan je achterhalen welke taal voor jou en je lief geldt en dus ook hoe je daarmee om kunt gaan. Mega eyeopener voor ons en heel praktisch toepasbaar en zo kun je door kleine dingen te veranderen grote stappen in je relatie zetten.
  • ‘Ik ben een goede relatie’ van Fiona Brouwer. Dit boek laat je kijken naar jouw eigen aandeel in de relatie. Je leert te kijken naar jezelf en te luisteren naar anderen om zo jezelf nog beter te leren kennen. Wat wij zo mooi vinden is dat ze je meeneemt in jouw behoeftes, jouw pijn, jouw aandeel en hoe je kunt veranderen om zo de relatie met je partner en ook de relatie met jezelf te verbeteren.
  • Het boek waarin je leert hoe je verliefd kun blijven is het boek van Emanuela Deyanova en is genaamd Oneindige liefde. Ze laat je weten dat er mogelijkheden zijn een crisis in een relatie om te bouwen naar meer diepgang en verbinding. Dat je liefde kunt leren en hoe je een fijne relatie samen kunt bouwen en behouden.
  • ‘Vind je eindman’ van Carla Ketelaar, een boek waar je zelf als vrijgezel vrouw aan de slag gaat. Door de opdrachten uit het boek krijg je inzichten in wie je bent en wie je zoekt tot een compleet stappenplan om online te daten. Carla schrijft, als hoogopgeleide vrouw, vanuit haar eigen ervaringen, stelt zich kwetsbaar op en laat zien dat het mogelijk is om op elke leeftijd een leuke partner te vinden.
  • ‘De zeven wetten van de liefde’, van Corine Coole. We lazen haar column ‘Over Lust & Liefde in de Volkskrant als eerste en toen dit boek uitkwam zaten we ook vooraan toen de presentatie kwam. Herkenning alom. Corine haar unieke kennis over de liefde, de schoonheid ervan, maar ook de jaloezie, pijn en het gemis, en de persoonlijke verhalen en anekdotes maken het een vermakelijk en toch ook leerzaam boek om te lezen. Het werpt wellicht zelfs een nieuw licht op de liefde.
  • Ester Perel, een van de meest bejubelde psychotherapeut en schrijver van dit moment. Haar boek ‘Liefde in verhouding’  beschrijft waarom we vreemdgaan.  Waarom gelukkige mensen elkaar bedriegen en waarom ontrouw funest is voor de relatie. En ook of een affaire perse het einde moet zijn van een relatie. Interessante maar pittige materie. Wil je eerst een luisteren naar Esther en haar inspirerende talks over de liefde?  Luister dan op: Where should we begin?
  • ‘Verslaafd aan de liefde’, een boek die veel aha momenten opleverde en waar wij leerden hoe we onze behoeftigheid aan liefde en erkenning kunnen veranderen in onvoorwaardelijk en duurzaam geluk. Dit klinkt allemaal prachtig wij gunnen dat iedereen. Dit boek laat je nadenken over jezelf, waarom je zoekt naar de erkenning van de ander terwijl je eigenlijk de erkenning en liefde in jezelf wilt vinden. Hoe stap je uit de vicieuze cirkel van zelfafwijzing en zoektocht naar liefde? Jan Geurtz neemt je op een humoristische maar confronterende manier mee naar hopelijk meer zelfliefde en -acceptatie.

Weet dat veel van deze boeken te vinden zijn in Storytel of de Kobo Plus app, dus wanneer je een abonnement hebt, zoek ze op en lees of luister ze!

Eet de liefde

Red Velvet truffels

Wil je jouw lief verrassen met een heerlijke zoete lekkernij? Of het nou Valentijnsdag is of een reguliere weekenddag, wij lopen hier echt warm voor. Voordat ons liefje thuis was, hadden wij er al zeker drie zelf opgegeten… 😉 We vonden het recept op leukerecepten.nl

Rode bieten risotto

Italië is voor ons het land van de liefde, l’amore en ook de liefde voor de mens gaat bij ons door de maag. We kunnen je dus dit recept niet onthouden. Semi gezond en lekker vegetarisch, smeuïg door de bieten  en geitenkaas en oh zo lekker door  de walnoten bovenop. Ook dit recept vonden we op leukerecepten.nl

Valentijn cheesecake

Wanneer wij denken aan cheesecake denken wij aan Miljuschka Witzenhausen, zij is de koningin van de cheesecake en bovendien kookt zij met zoveel passie en liefde dat we je haar Valentijn Cheesecake niet willen onthouden. Neem er de tijd voor, stop er veel liefde in en verwen jezelf, je liefde, je vriendinnen met deze overheerlijke taart! 

Train jouw liefde!

Als laatste maar zeker niet als het minste op deze pagina over liefde en relaties: een gloednieuwe training over de Liefde! En wel over de liefde voor jezelf. Want hoe belangrijk is het dat je in de spiegel kan kijken en voelt dat je happy bent met de persoon die naar je terugkijkt!?

Zoals Rumi het al zei: ‘Liefde is de brug naar jou en alles’. Maar hoe doe je dat, van jezelf houden?

In deze training leer je hoe je weer in verbinding komt met jezelf, hoe je de innerlijke saboteur de deur kan wijzen en hoe je jezelf weer aantrekkelijk en leuk gaat vinden.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Wees Super

Ontvang het laatste nieuws, de beste tips, de leukste interviews en ontdek de Supervrouw in jou!