Zoek je een leuk restaurant, terras of café waar je met je vriendinnen kan genieten, bij kan praten of kan luisteren naar een leuke band? Wij hebben een aantal supertoffe locaties voor je op een rij gezet. En aangezien wij ook steeds blijven zoeken naar dat ene leuke plekje om te werken en plezier te hebben, komen er steeds nieuwe aanraders bij!

Geselecteerd op stad zodat je ook bij jou in de buurt wat kan vinden. Mis je jouw favoriet of heb jij een aanrader, laat het ons weten!

Amersfoort

De stad Amersfoort is een bruisende stad met een oude kern en een lange geschiedenis. Wil je een dag hier vertoeven dan kun je je lol op.

Er zijn genoeg musea te vinden waar je jouw creatieve brein kan inspireren. Van beeldende kunst tot fotografie tot de geschiedenis van de stad.

Wil je een rondleiding of ga je een vrijgezellenfeestje organiseren? Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden.

En mocht je klaar zijn met shoppen in de binnenstad dan kun je lekker lunchen bij Buuf in de Serre een van onze favoriete restaurants waar je kunt genieten van lokale en homemade producten. Die taarten zijn geweldig, die moet je gegeten hebben of beter, neem er een mee naar huis!

Wil je de dag nou echt goed afsluiten dan ga je voor die lekkere cocktail bij Westwing Cocktailbar

Amsterdam

We weten allemaal dat Amsterdam een stad is met veel mogelijkheden en we vertellen je niets nieuws dat er steeds weer nieuwe leuke restaurants, barretjes en terrassen bijkomen.

Ga vooral zelf op zoek of probeer een van onze favorieten.

We beginnen midden in de stad waar we altijd graag brunchen bij Dignita Hoftuin. Ze hebben ook een locatie op de Amstelveenseweg maar deze zit naast de Hortus Botanicus. De biologische keuken met lokale producten verrast ons steeds weer. Probeer de pannenkoeken, die zijn goddelijk!

Wanneer we in Amsterdam West op een fijn terras willen zitten dan gaan we graag naar de Neef van Fred. Aan het water zit je op een zomerse dag heerlijk en het personeel is vriendelijk, snel en attent, iets wat in Amsterdam toch vaak een unicum is. Je kan er heerlijk ontbijten, lunchen en dineren!

Wil je meer rust en ruimte dan is Vessel & Boat & Co onze aanrader. Je kan er heerlijk in je uppie lezen en genieten van het uitzicht vanuit de Houthavens of met je vriendinnen lunchen of dineren in een no-nonsense sfeer. De geschiedenis van de havens zie je overal terug. En wil je niet meer naar huis? Het is ook een hotel met prachtige moderne hotelkamers, aanrader!

Kijkend over het water zie je Amsterdam Noord liggen en wij zijn inmiddels om als het gaat om nieuwe plekjes ontdekken, dat doe je dus in Noord! We zijn helemaal weg van Bar Boeket waar we relaxed kunnen lunchen, borrelen of dineren. En dat doen we dan ook graag nadat (of voordat) we bij Van Dijk & Co hebben gestruind en weer een vintage item hebben gescoord (die we eigenlijk niet meer mogen kopen van de partners…).

De vele musea zijn je natuurlijk niet onbekend en op je OV-fiets verken je de gehele stad.

Den Bosch

De stad van de Sint Jan, de Bosche Bollen en de Binnendieze waarop je onder de stad vaart. Wij komen graag in Den Bosch en raken niet uitgekeken, uitgeshopt en uitgegeten. Dus Den Bosch kan in dit lijstje niet missen!

Voordat we gaan shoppen willen we eerst koffie met taart. Dat doen wij graag bij Crème Den Bosch. Thessa en Eva runnen deze koffiezaak met veel liefde en passie en dat vinden wij als Supervrouwen natuurlijk top. De verse gebakjes laten wij niet staan en zo starten we de dage optimaal!

Voor de vegetariërs en vegan Supervrouwen is het Green Cafe & Boutique Plant Den Bosch een prachtige plek. We eten er graag een broodje avocado en spieken dan nog even naar de vegan schoenen en kleding die ze ook verkopen.

In de middag doen we graag een lekker glas Wijn bij Stijn. Hij heeft een grote selectie aan  niet alledaagse wijnen die je verrassen en die je laten genieten van het leven. Een heerlijke kaas erbij en onze middagborrel is compleet. Stijn vertelt je ondertussen alles over de wijnen. Op en top genieten!

Wil je meer van de geschiedenis van de stad te weten komen dan is een rondvaart op de Binnendieze en onder de stad door een must! Wij hebben het geregeld gedaan en zien iedere keer weer nieuwe doorkijkjes, steegjes en mooie gebouwen.

Lekker eten deden wij laatst bij Yalla Yalla Foodbar. Anders dan de standaard burgers deelden wij de verschillende Arabische hapjes met elkaar.

Den Haag

De stad met het politieke hart, mooie straatjes, leuke restaurants en natuurlijk het strand!

Groningen

De studentenstad Groningen

Leeuwarden

De hoofdstad van Friesland heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Waar het jaren geleden nog een saaie provinciaalse stad was is het inmiddels het bruisende middelpunt van de provincie. 

We voelen hier bijzonder thuis en dan niet perse omdat we er een paar jaren gewoond hebben maar omdat het een stad is waar je helemaal jezelf kunt zijn. Bovendien kan je er heerlijk shoppen, lunchen en een dag op een terras vertoeven.

We starten onze dag graag met een goede kop koffie en doen dat bij Post Plaza, het voormalig postkantoor waar ze de koffie zelf branden en dan proef je. Je kunt hier zeker ook lekker lunchen en dineren. De entourage grijpt ons steeds weer en we kunnen hier zo de hele dag vertoeven. Op de vrijdagen organiseren ze graag de Sounds & Bites avonden in het Grand Café, heerlijk om het weekend mee te beginnen!

In de voormalige gevangenis van Leeuwarden vind je de leukste en meest gevarieerde winkeltjes, bedrijven, oude ambachten en verschillende horeca. Onder andere Café de Bak, een gezellig café waar muziek uit de speakers klinkt, je een spelletje op de flipperkast kunt spelen en natuurlijk kunt genieten van een broodje of een borrelhapje. In de Blokhuispoort kunt je een rondleiding krijgen in de voormalige gevangenis, of je landt in de leuke horeca na een dagje shoppen, bezoek aan een museum of een stadswandeling.

Voor de liefhebber van keramiek en art nouveau raden we het Princessehof aan, een museum met een rijke geschiedenis en gevarieerde tentoonstellingen.

Nostalgisch als we zijn eten we graag bij Eetcafé Het Leven, waar we gewerkt hebben toen we nog studeerden. Het restaurant is er alleen maar beter op geworden en je kunt er voor een leuke prijs terecht voor een heerlijke maaltijd, borrel met bitterbal of afzakkertje. We komen er graag!

Leiden

De stad van de botermarkt, het Leids verzet en de 

Rotterdam

De Havenstad van Nederland!

Zwolle

De Peperbus is het ijkpunt wanneer je de brug over de IJssel neemt. 

Vind je dat jouw stad ook in deze lijst moet komen te staan? Hebben we de mooiste, beste kroeg, winkel of restaurant gemist? Laat het ons weten want we blijven graag op de hoogte van de ontwikkelingen in onze steden!