fbpx

De liefde van een Supervrouw

In deze tijden is het gek om over iets anders te schrijven dan over het virus en wat er allemaal in de wereld gebeurt. Maar we hebben niet overal invloed op. Waar wij wel invloed op hebben is hoe we er mee om gaan. En dus blijven we nu binnen en gaan wij ook ‘gewoon’ door. Hieronder een recept, comford-food, misschien troostend, of misschien iets nieuws om te proberen. Italiaans omdat mijn hart nu ook uit gaat naar de mensen in Italië. Zorg goed voor jezelf en elkaar…..!

Ze zeggen dat de liefde van de man door de maag gaat, toch? Ik kan je zeggen dat voor mij de liefde ook door mijn maag gaat! Ik houd enorm van lekker eten en eet het liefste Italiaans. Het is onderdeel van mijn Supervrouw zijn; lekkere maaltijden koken! Ik houd er zó van om nieuwe dingen uit te proberen en mezelf en mijn gasten te verwennen met de gekste en lekkerste recepten, dat de kookboeken een groot deel van de keuken innemen. Want tijdens het bladeren in deze kookboeken doe ik inspiratie op voor nieuwe gerechten die ik dan weer heerlijk op mijn ‘proefkonijnen’ kan uitproberen. 

Onderstaand gerecht is speciaal. Omdat het Italiaans is, omdat het troosteten is, omdat er lekker veel kaas in zit, omdat het een recept van een prachtige Supervrouw is! Ik maak het dan ook met liefde. Gewoon, omdat het weekend is of omdat ik een rotdag heb gehad en mezelf wil troosten, omdat ik vrienden over de vloer krijg die van Italiaans eten houden, of gewoon omdat ik er zin in heb en het heel erg lekker vind…. Dan maak ik een heerlijke Parmigiana, het lievelingseten van dé Italiaanse Supervrouw, Sophia Loren. En misschien is het in tijden van de huidige crisis ook wel een extra speciaal gerecht; omdat het makkelijk te maken is, je niet heel veel ingrediënten nodig hebt en je er iemand een goed gevoel mee kan geven….

Dit gerecht is heerlijk vegetarisch. Het is zo lekker dat niemand zijn steak zal missen!

Hieronder het recept van Sophia, een gerecht waar je mij wakker voor kunt maken. Voor welk gerecht kom jij je bed uit?

Eet smakelijk! 

Parmigiana

Ingrediënten
6 personen
1 kg aubergine
2 tl grof zeezout
16 el zonnebloemolie
850 g tomaten
30 g verse basilicum
250 g mozzarella
70 g geraspte Parmezaanse kaas
4 el traditionele olijfolie
3 eieren (losgeklopt)
30 geraspte Parmezaanse kaas

Verder heb je nodig
Staafmixer
zeef
braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereidingswijze:
Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken van minder dan ½ cm. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout, leg daar weer een bord op en daarop iets zwaars, zodat het bittere vocht uit het vruchtvlees van de aubergines wordt geperst Spoel de aubergines na minimaal een uur af met koud water en dep ze droog met een schone doek. Wrijf voorzichtig om er zo veel mogelijk vocht uit te krijgen.
Verhit 4 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak 1/4 van de aubergines in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de tomaten in kwarten en verhit ze ca. 5 min. in een pan met dikke bodem op laag vuur totdat ze zacht en waterig worden. Pureer met de staafmixer en duw de saus met de bolle kant van een lepel door een zeef boven een pan. Breng op smaak met zout en 1/3 van de basilicumblaadjes.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Doe een paar eetlepels van de saus in een met olie ingevette ovenschaal, maak dan een laagje van de gebakken aubergines, bestrooi ze met 1/3 van de Parmezaanse kaas.
Maak nog een laagje met plakjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en 1 el losgeklopte ei. Begin weer van voren af aan, met de saus, aubergines, Parmezaanse kaas, mozzarella, basilicum, 1 el losgeklopt ei en dan nog een keer van voren af aan, zodat je minstens 3 lagen in totaal hebt.
Eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas.

Zet de schaal 40-45 min. in de oven. Laat het even iets afkoelen (5 minuten) voordat je het aansnijdt.

Serveertip: Lekker met een groene salade.
Combinatietip: Je kunt dit gerecht ook maken met aubergines die je voor het bakken door ei en bloem haalt. Zo wordt de smaak nog verfijnder; het gerecht is dan niet meer glutenvrij. EN je kunt Parmigiana natuurlijk ook maken met 500 g aubergines en 500 g courgettes.

Bron: AH en Koken con Amore, Sophia Loren, te kopen bij Bol.com

2 gedachten over “De liefde van een Supervrouw”

Laat een reactie achter

Wees Super

Ontvang het laatste nieuws, de beste tips, de leukste interviews en ontdek de Supervrouw in jou!