fbpx

Bliss-balls, bless you

Het is makkelijk snaaien, zo met het thuiszitten. Zelf ben ik al een tijdje dol op de zogenaamde ‘bliss-balls’ (gelukzaligheid-balletjes), een relatief ‘gezond’ alternatief. Het zijn kleine balletjes die je zelf maakt, in allerlei smaken. Hier thuis vinden ze  de abrikoosballetjes erg lekker. Behalve één gezinslid, die vreet gewoon liever een goedkope chocoladereep.

Ik ben alleen heel slecht in recepten, want ik verzin meestal ter plekke nog en aantal ingrediënten die mij er ook lekker door lijken en wegen doe ik eigenlijk ook nooit, ik flikker meestal van alles bij elkaar op gevoel en draai daar dan heerlijke balletjes van.

Maar… ik heb mijn best gedaan en  voor jullie een recept, maar maak je dus vooral niet te druk over de hoeveelheden, ik kan er iets naast zitten…

250 gram gedroogde abrikozen
100 gram walnoten
Klein scheutje vanille-essence (of Amaretto, voor ons Supervrouwen heerlijk maar dan zijn ze niet meer kindvriendelijk)
Wat citroenschil rasp (die je eerst flink hebt geboend)
Eventueel kokosrasp of sesamzaadjes

Hak alles heel fijn met een goed mes of gooi alles in de keukenmachine en maal fijn.
Maak er nu balletjes van, ongeveer zo groot als een cherrytomaat.
Vind je ze te plakkerig? Rol ze dan nog even door de kokosrasp of sesamzaadjes.

Even laten opstijven in de koelkast, waar je ze ook bewaard als ze niet in één keer op gaan.

Enjoy!

Recept van Mariekesuikervrij, volg haar op Instagram

 

Laat een reactie achter

Wees Super

Ontvang het laatste nieuws, de beste tips, de leukste interviews en ontdek de Supervrouw in jou!